razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu costiţă & Elenovo Chardonnay, Edoardo Miroglio

Chiar dacă provine din regiunea bulgărească Nova Zagora, acest Chardonnay este vinificat în cel mai pur stil californian. Culoarea vinului este galben aurie, cu o discretă tentă verzuie. Nasul este intens, cu vanilie, lemn afumat şi flori de soc. Corpul este mediu, onctuos, cu aciditate moderată şi alcool bine integrat. Gustativ este foarte liniar, cu note de pâine prăjită, grapefruit şi ananas. Postgustul lung, persistent şi dulceag, ne lasă plăcute senzaţii de unt şi fum. Un vin pe care mi-l imaginez cu uşurinţă alături de un “năstruşnic” rizoto cu porumb, costiţă şi salvie.

Reţata lui Costăchel | Rizoto cu boabe de porumb, costiţă afumată şi salvie

Related articles

Solo Quinta 2017, Cramele Recaş

Culibiaca cu peşte & Solo Quinta 2017, Cramele Recaş

Chiar dacă, în fiecare an, cel de-al cincilea soi care intră în componenţa cupajului Solo Quinta se schimbă (dar este întotdeauna un soi roşu vinificat […]

Learn More
Abstract roşu 2020, Crama Trantu

Cartofi la cuptor greceşti & Abstract roşu 2020, Crama Trantu

Un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră, originar din regiunea Murfatlar (judeţul Constanţa), fermentat şi maturat 18 luni în lemn de stejar. Un […]

Learn More

Ceapă umplută & Aconcagua Sauvignon Blanc 2013

Acest Sauvignon Blanc chilian reuneşte două caracteristici aparent ireconciliabile: maturitatea şi prospeţimea. E un vin care seamănă – şi o să-mi iertaţi comparaţia – cu […]

Learn More