razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Leat 6500 Chardonnay 2013

Un vin cameleonic şi paradoxal, cu o culoare solară, ce ne duce cu gândul la o zi toridă de vară şi cu un buchet sofisticat, plin de condimente, anticipând parcă sărbătorile de iarnă. Alcoolul este perfect integrat în corpul masiv, iar vinul are, în egală măsură, o bună aciditate dar şi o plăcută onctuozitate. După o maturare de 14 luni în butoaie de stejar, gustul aduce note de miez de nucă, fagure de miere şi pâine proaspăt prăjită. În pahar evoluează frumos către citrice confiate, piersici coapte şi senzaţii de lemn afumat. Postgustul este lung, condimentat şi puţin vanilat. Chiar dacă este oarecum neobişnuit pentru un vin alb, recomand o scurtă decantare de 30-40 de minute şi o temperatură de servire în jur de 10 grade. Este companionul perfect pentru un rizoto cu morcovi, portocale şi migdale.

Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Premium Chardonnay 2022, Crama Oprişor

Tăiţei cu hribi şi smântână & Premium Chardonnay 2022, Crama Oprişor

Un Chardonnay 100%, din sud-vestul Olteniei (comuna Oprişor, judeţul Mehedinţi), un vin complex şi complicat, maturat în lemn şi realizat într-un stil californian, de “Lume […]

Learn More

Frigărui americane & Cuvee d’Excellence Riesling 2010

Chiar dacă vara nu şi-a intrat pe deplin în drepturi, vinurile albe devin din ce în ce mai potrivite la temperaturile de afară. Prin urmare, […]

Learn More

Soutzoukakia & Chianti Classico, Santa Margherita

Un vin produs din Sangiovese, soi care stă la baza vinurilor din trei zone de referinţă a Toscanei: Chianti, Montalcino şi Montepulciano. Vinul de azi […]

Learn More