razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de pui cu paste & Prosecco Millesimato Brut 2019, De Stefani

DS Prosecco Millesimato Brut 2019, De Stefani

Un spumant clasic, originar din nord-estul Italiei, chiar din regiunea care a dat numele acestui stil de vinificaţie. Vinul de bază este obţinut din soiul Glera, iar a doua fermentare e realizată prin metoda Charmat, în tancuri de inox. Are o culoare galben pai, iar perlarea e fină şi persistentă. Nasul este proaspăt, cu fructe tropicale şi senzaţii de flori de iasomie. Gustul, extrem de elegant, e centrat pe măr verde şi pară bergamotă, la care se adaugă note de patiserie fină. Alcoolul are o prezenţă discretă, iar aciditatea ţine bine în frâu zahărul rezidual. Postgustul este revigorant, lăsând o senzaţie tonică de citrice coapte. Ca să nu mai lungim vorba: răciţi-l bine şi serviţi-l alături de o salată de pui cu paste şi legume.

Salată de pui cu paste şi legume
Reţeta lui Costăchel | Salată de pui cu paste şi legume
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Nucă de vită & Caloian Cabernet Sauvignon

Această “coptură prelungită”, cum zice chiar maestrul Costăchel, se cade s-o asezonăm cu un Cabernet Sauvignon de Mehedinţi, un vin al “Olteniei profunde”, aşa cum […]

Learn More
Gigondas 2016, Château de Saint Cosme

Raţă la cuptor & Gigondas 2016, Château de Saint Cosme

70% Grenache, 14% Syrah, 15% Mourvèdre, 1% Cinsault. Pare complicat? Nici vorbă! Aceste procente reprezintă, pur şi simplu, formula matematică a fericirii, în viziunea unui […]

Learn More
Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Fasole bătută & Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Un vin prietenos şi colocvial, chiar dacă e îmbuteliat într-o sticlă masivă, dotată cu o etichetă sobră, cu aspect impozant. Dacă mai era nevoie, iată […]

Learn More