razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sfeclă roşie cu ciuperci uscate & Rosa dei MASI

Un roze exotic şi neobişnuit (în sensul cel mai bun al cuvântului), ce provine din regiunea italiană Veneto, obţinut din soiul local Refosco. Producătorul MASI nu se dezminte nici când face roze-uri: o parte din struguri sunt supuşi procedeului “appassimento” şi sunt lejer deshidrataţi înainte de vinificare, pentru a amplifica aromele. Un alt element original, care face o bună impresie, este închiderea cu un dop de tip “screw-cap”, modern, din material plastic. Culoarea vinului este roz trandafiriu, iar nasul este extrem de delicat, cu zmeură, caise şi cireşe. Corpul este foarte elegant, cu alcool impecabil integrat şi cu o aciditate ridicată – ajutată şi de micul adaos de CO2 la îmbuteliere. Gustul este deosebit de fructat, cu note de căpşuni şi mango. Postgustul este lung, proaspăt, cu note discret amărui pe final. Un roze extrem de potrivit alături de o salată de sfeclă roşie cu ciuperci uscate.

Reţeta lui Costăchel | Sfeclă roşie cu ciuperci uscate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Ştrudel de miel & Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2014

Când spui Cloudy Bay, spui cel mai celebru Sauvignon Blanc din Noua Zeelandă. Brandul şi-a câştigat notorietate începând cu anul 2003, când crama a fost […]

Learn More
Gran Reserva Cuvée Carmenère 2020, Misiones de Rengo

Cârnaţi la cuptor & Gran Reserva Cuvée Carmenère 2020, Misiones de Rengo

Un cupaj de Carmenère (95%) şi Cabernet Sauvignon (5%), provenind din regiunea viticolă chiliană Valle del Rapel. Un vin cu o deosebită prospeţime şi savoare, […]

Learn More
BIN 36 Pinot Grigio 2021, Kiwi Cuvée

Sparanghel cu sos maltez & BIN 36 Pinot Grigio 2021, Kiwi Cuvée

Un Pinot Grigio 100%, din regiunea Felső-Magyarország (nordul Ungariei), un vin modern, cu arome elegante, foarte uşor de băut. Culoare galben pai şi nas cu […]

Learn More