razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Şniţel umplut & Gran Maestro Rosso 2019, Cielo e Terra

Gran Maestro Rosso 2019, Cielo e Terra

Ce rezultă dintr-un cupaj de Sangiovese şi Primitivo, obţinut din struguri parţial deshidrataţi după cules? Ei bine, un vin complex, puternic şi catifelat – trei atribute bine armonizate de către nonconformistul enolog al cramei Cielo e Terra, Massimo Marin. Avem de-a face cu un vin extrem de tânăr şi, în acelaşi timp, surprinzător de bine finisat, gata de băut încă de pe acum. Culoarea este vişinie, opacă, iar nasul, elegant, aduce coacăze negre, condimente dulci şi aluzii minerale, de grafit. Corpul este amplu, cu alcool bine evidenţiat, taninuri moi şi dulci, la care se adăuga o aciditate vie. Gustul debutează cu fructe negre de pădure, vişine supracoapte şi prune pârguite, peste care vin senzaţii de ciocolată amară, lemn afumat şi vanilie. Postgustul este lung şi proaspăt, lăsând impresii dulci-amărui condimentate. Un vin care se exprimă “din prima”, fără a avea nevoie de aerare în decantor.

Şniţel umplut în pesmet aromat
Reţeta lui Costăchel | Şniţel umplut în pesmet aromat
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dealu Negru Sauvignon Blanc 2023, Crama Jelna

Piept de pui & Dealu Negru Sauvignon Blanc 2023, Crama Jelna

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin exotic, cu puternice accente citrice şi minerale. Culoare galben deschis şi nas expresiv, cu […]

Learn More

Lasagna & Cabernet Sauvignon, Rocca Ventosa

Sunt absolut de acord cu Costăchel când afirmă că Lasagna este versiunea italiana a musacalei turco-greceşti. Mai mult, am să plusez şi am să vă […]

Learn More
Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Volovan & Cuvée Experience 2014, Domeniul Bogdan

Un vin elegant, cu un corp suplu, îmbrăcat cu discreţie în note de baric, având în prim plan multe fructe roşii şi condimente. Culoarea este […]

Learn More