razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tăiţei cu hribi & Maria Fetească Albă 2016, Jidvei

Maria Fetească Albă 2016, Jidvei

Feteasca Albă ar trebui să fie, în opinia mea, soiul alb reprezentativ al României. Prin urmare, după această logică, orice producător autohton serios ar trebui să aibă cel puţin o Fetească Alba în portofoliu. Din păcate, e destul de greu să găseşti, în piaţa noastră, prea multe exemplare reuşite din acest soi. Din fericire, azi avem de-a face cu o Fetească Alba competentă, care vine, poate nu întâmplător, tocmai de la gigantul Jidvei. Este vorba despre un vin care îmbina eleganţa cu prospeţimea şi care se califică, fără probleme, într-un top virtual al Feteştilor Albe româneşti. Culoarea este galben pai, iar nasul vine cu mix discret de flori albe de câmp, iarbă proaspăt cosită şi caise verzi. Corpul este onctuos, cu alcool (12%) perfect integrat şi cu o aciditate bine dozată. Gustul este răcoritor, cu măr copt, pară bergamotă şi fine senzaţii de alune prăjite. Finalul este lung, citric, lăsând o subtilă impresie amăruie. Un vin solar, de vară, de băut seara pe răcoare, alături de o porţie de tăiţei cu hribi şi smântână.

Tăiţei cu hribi şi smântână
Reţeta lui Costăchel | Tăiţei cu hribi şi smântână
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Viţel Romanoff & Cuvée Charlotte

De Crăciun, Costăchel ne aruncă o dublă provocare: cine va putea găti reţeta lui Auguste Escoffier dar şi cine va găsi un vin pe măsură. […]

Learn More
Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

Terină cu ciuperci & Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

O combinaţie eclectică de Montepulciano, Syrah şi Cesanese (soi cultivat aproape exclusiv în regiunea Lazio), un cupaj supus unei foarte scurte maturări într-o combinaţie de […]

Learn More
Litorale Rosato 2017, Val delle Rose

Paste cu piept de pui & Litorale Rosato 2017, Val delle Rose

Un roze corpolent, intens şi expresiv, din Sangiovese 100% vinificat în alb şi presat lejer, pentru a obţine o discretă tentă cărămizie. Nasul este delicat, […]

Learn More