razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Prăjitură cu blat de biscuiţi & Conacul Ambrozy 2013, Recaş

Un vin dulce, proaspăt şi impetuos, obţinut din struguri de Sauvignon Blanc culeşi foarte târziu în toamna anului 2013. Conacul Ambrozy vine să completeze o zonă neacoperită încă în portofoliul Cramelor Recaş: vinul de desert. Culoarea este galben pai strălucitor, iar nasul vine cu gutuie confiată, ceai negru şi scorţişoară. Vinul are un corp masiv, alcool bine integrat şi un consistent rest de zahăr perfect compensat de aciditatea vie. Gustul este complex, cu peltea de gutui, soc, coajă de citrice şi smochine. Postgustul prelung şi exuberant lasă note de stafide şi condimente exotice. Vinul se potriveşte de minune la sfârşitul mesei, alături de un desert generos.

Reţeta lui Costăchel | Prăjitură cu blat de biscuiţi, cremă de vanilie şi ganache

Related articles

Dealu Negru Tria 2023, Crama Jelna

Conopidă gratinată & Dealu Negru Tria 2023, Crama Jelna

Un cupaj inedit de Fetească Alba, Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, originar din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), integral maturat pe drojdii fine […]

Learn More

Iepure alla Ischitana & Smerenie 2011, Oprişor

Pentru amatorii avizaţi, vinul de azi e binecunoscut şi mult aşteptat. Pentru cei care nu au gustat încă acest cupaj exotic de Shiraz, Pinot Noir […]

Learn More

Chifteluţe picante & Malbec, Michel Torino

Deoarece Costachel ne propune un spectacol total cu reteta lui, eu nu doresc defel sa-l contrazic! Pai daca e bal, bal sa fie… si un […]

Learn More