razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Terină cu ciuperci & Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

O combinaţie eclectică de Montepulciano, Syrah şi Cesanese (soi cultivat aproape exclusiv în regiunea Lazio), un cupaj supus unei foarte scurte maturări într-o combinaţie de baricuri şi butoaie mari de stejar. Rezultatul este un vin tânăr, ce reuneşte două calităţi aparent incompatibile: complexitate şi lejeritate. Culoarea este rubiniu închis, iar nasul este intens, cu cireşe negre, condimente şi note balsamice. Corpul este foarte suplu, cu o bună aciditate, taninuri bine finisate şi alcool perfect integrat. Gustul vine cu un amestec echilibrat de coacăze, mure şi prune, la care se adaugă, pe fundal, senzaţii de vanilie şi cacao. Postgustul, lung şi elegant, lasă impresii de fructe roşii şi o discretă astringenţă care te îmbie, degrabă, la încă un pahar. L-am încercat alături de terină cu ciuperci şi a fost dragoste la prima vedere.

Terină cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Terină cu ciuperci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pui cu ciuperci & Castel Stârmina Riesling

Chiar dacă puiul cu ciuperci propus de Costăchel a fiert în bere, asta nu înseamnă că nu l-am putea servi alături de o bere rece… […]

Learn More
Abstract 2017, Crama Trantu

Mâncărică de purcel & Abstract roşu 2017, Crama Trantu

Un cupaj dobrogean, din Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră, tânăr şi neliniştit, vinificat într-un stil “New World”, cu o bună astringenţă şi cu un […]

Learn More
Golden Muscat 2021, Lechburg

Salată de crudităţi & Golden Muscat 2021, Lechburg

Un Golden Muscat 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), obţinut din struguri BIO, un vin sec, aromatic şi cu o aciditate intensă. Culoare galben auriu […]

Learn More