razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă de pui & Premium Rosé 2018, Villa Vinèa

Rosé Premium 2018, Villa Vinèa

Un rozé din Pinot Noir şi Zweigelt (soi de origine austrică), cu note aromatice discrete, de fructe roşii şi condimente, dar care punctează decisiv la capitolul aciditate şi mineralitate. Cu o culoare roz pal, un nas delicat şi elegant, vinul face ceva trimiteri la rozéurile din sudul Franţei, dar asemănările se opresc aici. Şi asta fiindcă, la nivel gustativ, rozéul de la Villa Vinèa se dovedeşte un vin percutant, dominat de senzaţii citrice, cu note de cireşe de mai, căpşuni coapte şi ierburi mediteraneene. Per ansamblu, e un vin de cursă lungă, cu multă prospeţime şi, nu în ultimul rând, un bun companion al gastronomiei.

Tocăniţă de pui cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă de pui cu ciuperci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Muşchi de vită cu ciuperci & Campofiorin MASI

Producătorul italian MASI a contribuit la definirea, în 1964, a unei categorii de vinuri denumite “supervenetiene”. Etalonul de la care s-a pornit a fost chiar […]

Learn More

Tocăniţă cu ceapă verde & Arezan Fetească Neagră

Prima Fetească Neagră ieşită din mâna enologului Răzvan Macici nu putea să nu trezească interesul pasionaţilor de vin. Recunosc, m-am aşteptat la o abordare ceva […]

Learn More
DFR Tămâioasă Românească 2019, Domeniile Franco-Române

Prăjitura de mere & DFR Tămâioasă Românească 2019, Domeniile Franco-Române

O Tămâioasă Românească dulce, cu multă prospețime și cu un foarte bun echilibru între zahăr și aciditate. Un vin de desert care se remarcă printr-un […]

Learn More