razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chili con carne & Arezan Fetească Neagră 2012

Îmi place mai mult versiunea 2012 a Feteştii Negre Arezan decât cea din 2011. În 2012, vinul nu mai este exclusiv tributar stilului New World, el apropiindu-se întrucâtva de o abordare europeană. După 18 luni de maturare în baric, vinul are o culoare vişiniu închis, cu o textură opacă şi un nas seducător, cu prune, lemn afumat şi condimente. Aciditatea excelentă, taninurile dulci şi alcoolul frumos integrat în corpul plin sunt doar câteva dintre atributele remarcabile ale acestei Feteşti Negre. Vinul ne îmbie cu fructe roşii bine coapte, magiun, tabac şi trufe negre. Postgustul lung, cu impresii de ciocolată amară, piper şi lemn dulce încheie un parcurs gustativ aflat la intersecţia dintre elegant şi comercial – în sensul cel mai bun al termenului.

Reţeta lui Costăchel | Chili con carne
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

La Joya Gran Reserva Carménère 2018, Viña Bisquertt

La Joya Gran Reserva Carménère 2018, Viña Bisquertt

Un Carménère chilian e întotdeauna o veste bună pentru amatorii de vinuri expresive, cu taninuri moi şi o textură fină, iar “La Joya” nu face […]

Learn More
Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Mazăre cu carne & Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – denumită şi Rară Neagră, în Republica Moldova, e un soi autohton ale cărui origini se pierd undeva în perioada geto-dacilor. Azi, enologul […]

Learn More
Aragosta Vermentino di Sardegna 2016, Santa Maria la Palma

Peşte pane & Aragosta Vermentino di Sardegna 2016

Acest Vermentino ne reaminteşte că, în Sardinia, locul său de baştină, vinul foloseşte, printre altele, ca să astâmpere setea verilor toride. Aragosta poate părea un […]

Learn More