Mazăre cu carne & Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

 
9 May 2018
SHARE :
Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Arezan Băbească Neagră 2015, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – denumită şi Rară Neagră, în Republica Moldova, e un soi autohton ale cărui origini se pierd undeva în perioada geto-dacilor. Azi, enologul Răzvan Macici ne propune o reinterpretare modernă şi totuşi foarte clasică a acestui soi, un vin pe care l-aş caracteriza în trei cuvinte: rustic, curgător şi cuceritor. Culoarea este bordo deschis, cu o fină bordură cărămizie, iar nasul aduce afine, mure şi note afumate. Are o aciditate medie, taninuri extrem de moi şi alcool impecabil integrat. Gustul vine cu multe fructe roşii de pădure bine coapte, lemn dulce şi note minerale. Postgustul este lung, proaspăt, lăsând senzaţii de vişinată, condimente şi tabac. Vă recomand să-l oxigenaţi 30 de minute în sticlă şi să-l serviţi, puţin răcit, la 14-16 grade, alături de o mâncare de mazăre cu carne.

Mâncare de mazăre cu carne

Reţeta lui Costăchel | Mâncare de mazăre cu carne

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment