razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Peşte gratinat & Sole Fetească Regală

Îmi place la nebunie principiul după care e preparată reţeta de peşte gratinat propusă de Costăchel: jos fierbe şi sus se rumeneşte. Seamănă întrucâtva cu atmosfera campaniei electorale din ultimele zile! Dar, să nu ne abatem de la subiect… Calcanul poate că nu e obligatoriu pentru această preparaţie dar Feteasca Regală este. Şi mă gândesc la una în mod special: Sole Fetească Regală 2011 de la Recaş. Nu sunt un mare fan al vinurilor albe maturate în lemn, dar acest Sole chiar m-a convins, baricul fiind folosit cu multă moderaţie. Să turnăm însă vinul în pahare… Culoarea este galben aurie, limpede, lichidul face lacrimi grele pe pahar. Nasul este floral, cu tei, iasomie plus ceva note de fân proaspăt cosit. Gustul este rotund şi elegant, cu citrice, piersici, mango şi o tuşă delicată de vanilie. Aciditatea este moderată, alcoolul (12.5%) fiind perfect integrat în corpul onctuos. Postgust lung şi dulceag ne lasă senzaţii de lemn şi miere. Un vin de ligă mare cu un preţ pe măsura: 57 de lei pentru o sticlă. Cei care se vor aventura să-l cumpere sigur nu vor regreta investiţia!

Reţeta lui Costăchel | Peşte gratinat

Related articles

Chateau de Maligny Chablis 1er Cru “L'Homme Mort” 2018, Jean Durup

Salată caldă de creveţi & Chablis 1er Cru “L’Homme Mort” 2018, Jean Durup

Un Chardonnay pursânge, provenind din nord vestul Burgundiei, mai precis din regiunea Chablis (Fourchaume). Cum în Chablis maturarea în baric nu e deloc monedă curentă, […]

Learn More

Ardei umpluţi & Pinot Noir 2011, Lacerta

Un Pinot Noir din Dealu Mare, care şi-a păstrat notele fructate în prim-plan, chiar şi după o maturare îndelungată, de 12 luni, la baric. Culoarea […]

Learn More
3 Passo Bianco BIO 2021, Cielo e Terra

Pește la cuptor & 3 Passo Bianco 2021, Cielo e Terra

Un cupaj apetisant de Chardonnay și Fiano, obținut din struguri BIO cultivați în regiunea Puglia – una dintre cele mai însorite zone viticole din sudul […]

Learn More