razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pește la cuptor & 3 Passo Bianco 2021, Cielo e Terra

3 Passo Bianco BIO 2021, Cielo e Terra

Un cupaj apetisant de Chardonnay și Fiano, obținut din struguri BIO cultivați în regiunea Puglia – una dintre cele mai însorite zone viticole din sudul Italiei. Culoarea vinului este galben pai, foarte deschis, iar nasul, impetuos și complex, vine cu fructe galbene coapte, note florale și ierburi condimentate. Corpul este plin și onctuos, cu alcool perfect integrat și un rest de zahăr (7 g/l) bine compensat de aciditate. Gustul aduce pepene galben, caise și mango, la care se adaugă fine senzații minerale. Postgustul, lung și intens, lasă impresii dulci acrișoare de grapefruit, fagure de miere și lime.

Pește la cuptor în pergament
Reţeta lui Costăchel | Pește la cuptor în pergament
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dovlecei umpluţi & Punct roşu 2009

Sunt perfect de acord cu maestrul Costăchel când spune despre dovleceii umpluţi că sunt “vedete ale meniurilor estivale româneşti”. Voi rămâne şi eu în zona […]

Learn More
Gigondas Terasse du Diable 2015, Vieux Telegraphe

Reuben sandwich & Gigondas Terrasse du Diable 2015

Iată un vin mirabil, care reuneşte o sumă de paradoxuri tipic franţuzeşti: e foarte uşor de înţeles, chiar dacă s-a născut sub o zodie de […]

Learn More

Dovlecei şi morcovi cu sos & Prosecco Extra Dry, Fantinel

Un spumant tipic italian, lejer, cu un mic rest de zahăr, doar atât cât să incite gustul. Este în egală măsură bun pentru aperitiv cât […]

Learn More