razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piept de pui cu ciuperci & Terra Romana Fetească Albă

Feteasca Albă este un soi paradoxal: nu are o mare personalitate, dar, în schimb, dă vinuri de o deosebită fineţe. E ca un elev cuminte şi silitor pe care nimeni nu-l remarcă până când nu ia premiul întâi la olimpiada de matematică. Vinul de azi, o premieră pentru producătorul SERVE, este, din punctul meu de vedere, printre puţinele Feteşti Albe reuşite de pe la noi. Culoarea vinului este galben pai, iar nasul e discret, cu flori de tei şi iarbă proaspăt cosită. Aciditatea mare şi alcoolul bine integrat în corp sunt încă două argumente în favoarea sa. Gustul este citric, cu mere verzi, caise şi pere coapte. Postgust este mediu, proaspăt şi răcoritor, puţin onctuos pe final. O dovadă de necontestat că o vie din 1967 încă mai are un cuvânt de spus în 2013.

Reţeta lui Costăchel | Piept de pui cu ciuperci şi smântână

Related articles

Merlot Rose 2018, Gramofon Wine

Cartofi la cuptor cu brânză & Merlot Rose 2018, Gramofon Wine

Un Roze din Merlot, robust şi compact, realizat într-un stil ce se apropie mai degrabă de un vin roşu. Culoarea este roz cărămiziu, cu tentă […]

Learn More
Gigondas 2016, Château de Saint Cosme

Raţă la cuptor & Gigondas 2016, Château de Saint Cosme

70% Grenache, 14% Syrah, 15% Mourvèdre, 1% Cinsault. Pare complicat? Nici vorbă! Aceste procente reprezintă, pur şi simplu, formula matematică a fericirii, în viziunea unui […]

Learn More
Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Conopidă gratinată & Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Riesling de Rin, care a devenit un veritabil “clasic de Dealu Mare”. Ediţia a 14-a de Cuvée Amaury […]

Learn More