razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de urzici & Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Un Chardonnay foarte versatil, care are, deopotrivă, multă prospeţime, dar şi o remarcabilă complexitate, fără a dori să epateze prin note exotice exagerate, rămânând mai degrabă pe linia clasică a soiului. Culoarea vinului este galben deschis, cu tentă verzuie, iar nasul aduce flori albe de câmp, pepene galben şi senzaţii mentolate. Corpul este plin, cu o textură compactă şi alcool bine integrat. Gustul vine cu grapefruit, cireşe amare albe şi pară bergamotă. Postgustul e lung, intens, lăsând impresii de citrice dulci amărui, ierburi condimentate şi aluzii minerale.

Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

C’est soir Busuioacă de Bohotin demidulce 2016, Crama Hermeziu

Castronele cu mere & C’est soir Busuioacă de Bohotin demidulce 2016

Cu doar 12% alcool, un rest de zahăr care o califică la categoria demidulce şi nişte note aromatice exotice, această Busuioacă de Bohotin, meşterită de […]

Learn More
Fetească Regală 2016, Liliac

Salată de linte cu somon afumat & Fetească Regală 2016, Liliac

Un vin în egală măsură sprinţar cât şi serios, excelent pentru a risipi arşiţa verii, o Fetească Regală interpretată într-o cheie cât se poate de […]

Learn More

Pui dulce-acrişor & Fumee Blanc, Budureasca

Este un vin alb demisec din podgoria Dealu Mare, un cupaj de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Fetească Albă, cu o concentraţie alcoolică de 12.5%. […]

Learn More