razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de urzici & Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Un Chardonnay foarte versatil, care are, deopotrivă, multă prospeţime, dar şi o remarcabilă complexitate, fără a dori să epateze prin note exotice exagerate, rămânând mai degrabă pe linia clasică a soiului. Culoarea vinului este galben deschis, cu tentă verzuie, iar nasul aduce flori albe de câmp, pepene galben şi senzaţii mentolate. Corpul este plin, cu o textură compactă şi alcool bine integrat. Gustul vine cu grapefruit, cireşe amare albe şi pară bergamotă. Postgustul e lung, intens, lăsând impresii de citrice dulci amărui, ierburi condimentate şi aluzii minerale.

Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Fetească Neagră Reserva 2018, Valea Ascunsă

Fasole cu afumătură & Fetească Neagră Reserva 2018, Valea Ascunsă

O Fetească Neagră încă foarte tânără, un vin la care senzaţiile de fructe roşii şi negre se luptă, de la egal la egal, cu notele […]

Learn More
Quintessence 2017, Domaine de l'Herré

Pui à la Kiev & Quintessence 2017, Domaine de l’Herré

Un cupaj dens şi expresiv, în care soiurile Gros Manseng, Chardonnay şi Sauvignon Blanc “îşi dau mâna” ca să demonstreze că şi vinurile albe din […]

Learn More

Chifteluţe de peşte alb & Falanghina 2012, Terredora

În regiunea Campania, la nord de Napoli, creşte încă de pe vremea romanilor un soi alb legendar: Falanghina. Etimologia acestui nume se pare că derivă […]

Learn More