razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Plăcintă cu praz & Leat 6500 Sauvignon Blanc 2013

Fermentarea parţială în lemn şi maturarea pe drojdii fine dă acestui Sauvignon Blanc o impresie generală de intensitate, complexitate şi prospeţime. Culoarea vinului este galben auriu, iar nasul vine cu arome de toast, lemn afumat şi smochine. Alcoolul e bine integrat în corpul plin, iar gustul e centrat pe fructe tropicale, ardei gras şi vanilie. Postgustul lung şi dens, lasă o senzaţie de drojdie de pâine şi note condimentate. Merge de minune alături de o plăcintă cu praz.

Reţeta lui Costăchel | Plăcintă cu praz
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dovlecei cu smântână & Îngerii Fetească Albă 2014, Basilescu

Paradoxal, soiul alb de care noi românii ar trebui să fim cei mai mândri – Feteasca Albă – nu e uşor de găsit în piaţa […]

Learn More
Irrumo spumant alb demisec, Crama Mennini

Budincuţe de brocoli & Irrumo spumant alb, Crama Mennini

Un spumant din Muscat Ottonel 100%, originar din regiunea Drăgăşani (Colibaşi, judeţul Olt), obţinut prin refermentare în tanc de inox, un vin aromatic, cu un […]

Learn More
Freamăt Alb 2021, Domeniul Catleya

Budincă de conopidă & Freamăt Alb 2021, Domeniul Catleya

Un cupaj pur românesc de Fetească Alba (68%) şi Fetească Regală (32%), originar din Mehedinţi (Corcova), un vin voluptos şi expresiv, care declină cu succes […]

Learn More