razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci şi sos de bere & Sole Fetească Regală 2013

O Fetească Regală 100%, obţinută din struguri recoltaţi de pe un singur plai (Dealul Ţiganului) şi vinificaţi într-un stil de “Lume Nouă”. Culoarea vinului este galben deschis, strălucitor, iar nasul este complex, cu flori de câmp, iarbă cosită, vanilie şi coajă de citrice. Corpul este plin şi onctuos, cu o excelentă aciditate şi cu alcool foarte bine integrat. Gustativ are multe fructe tropicale (banane, ananas), dar şi note ceva mai neaoşe, de piersică, măr copt şi soc. Postgustul este lung, citric, cu fagure de miere, note afumate şi puţin amărui. Este o Fetească Regală complexă, cu arome “multistratificate”, care se vor dezvălui şi mai bine dacă aerăm vinul pentru 30 de minute într-un decantor.

Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci, sos de bere neagră şi legume

Related articles

Tagliatelle cu somon afumat & Sauvignon Blanc, Michel Torino

Dacă avem tagliatelle şi somon afumat ne trebuie musai un Sauvignon Blanc. Am să vă propun un vin din 2010 de la Crama Michel Torino, […]

Learn More

Cartofi noi la cuptor & Alira Rose 2012

Un rosé din Dobrogea ce combină două soiuri puternice într-un vin delicat. Feteasca Neagră şi Cabernet Sauvignonul sunt cei doi vinovaţi pentru stilul aparte a […]

Learn More

Sărmăluţe-n foi de varză & Negru de Drăgăşani 2013, Avincis

O avalanşă de fructe negre supracoapte, multă prospeţime şi o remarcabilă complexitate – asta aduce ediţia din 2013 a acestui Negru de Drăgăşani. Dacă mai […]

Learn More