razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale & Chardonnay Planeta

Iată un vin care mi-a reamintit o carte ce mi-a marcat copilăria: Insula misterioasă. Ca şi povestirea lui Jules Verne, vinul este foarte complex, are o evoluţie spectaculoasă şi propune un happy-end neaşteptat. Acest Chardonnay sicilian se află sub semnul magiei şi misterului. Culoarea seamănă cu cea a unei pietre de chihlimbar frumos şlefuite. Nasul aduce arome sofisticate de ierburi exotice, fructe confiate şi fagure de miere. Gustul evoluează treptat de la notele de piersici, lime şi vanilie către subtile atingeri de lemn afumat, cremene, lapte de cocos şi caramel. Un vin puternic şi onctuos care are nevoie un companion pe măsură. Tocmai de aceea i-am asociat reţeta de rizoto “vegetarian” propusă de Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Rizoto cu morcovi, portocale şi migdale

Related articles

Pâine umplută cu ciuperci & Pinot Grigio, Santa Margherita

Azi avem un vin reprezentativ din Alto Adige, cea mai nordică regiune viticolă italiană. Dacă tot s-a ivit ocazia, e interesant de subliniat că între […]

Learn More

Mâncare de mazăre cu carne & Branciforti Rosato

Un vin sicilian pe care l-aş caracteriza mai degrabă ca fiind unul neobişnuit. În fiecare an producătorul Firriato vinifică alte soiuri pentru a obţine acest […]

Learn More

Joojeh kabab & Cuartz Brut, Crama Gîrboiu

Un spumant născut pe ruta România-Italia şi retur. Vinul de bază este un cupaj în care Plăvaia îşi adjudecă partea leului, iar Feteasca Albă este […]

Learn More