Vinul de azi ar trebui să stârnească curiozitatea oricărui pasionat de Fetească Albă, fiindcă avem de-a face cu o formă ceva mai rară de exprimare a soiului. Strugurii provin din vii vechi, cu producţie mică la hectar, e fermentat în lemn, cu drojdii sălbatice, într-o încercare (foarte reuşită, dealtfel) de a nu altera caracterul nativ al Feteştii Albe. Rezultatul e un vin de culoarea fagurelui de miere, cu un nas foarte discret, care aduce adieri florale şi impresii de tămâie. Corpul este onctuos şi “degrabă curgător”, cu o aciditate moderată dar prezentă la datorie şi alcool destul de bine evidenţiat. Gustul are o certă fineţe, fiind organizat în jurul unui nucleu de caise şi mere bine coapte, învăluit în senzaţii de miere de tei. Postgustul, lung şi extrem de echilibrat, lasă note dulci amărui condimentate şi aluzii mineral saline. Un vin neobişnuit şi memorabil.
Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)