razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Caii de la Letea Sauvignon Blanc 2017 & cartofi la cuptor greceşti

Caii de la Letea Sauvignon Blanc 2017, Viticola Sarica Niculiţel

Un Sauvignon Blanc prietenos şi colocvial, cu alcool şi aciditate moderată, numai bun de băut pe terasă sau la o discuţie cu prietenii. Culoarea vinului este galben pai, iar nasul, discret, are izuri florale de soc şi aluzii mentolate. Corpul este subţire, cu un foarte discret rest de zahăr şi cu o anumită onctuozitate. Gustul este liniar şi direct, cu mere verzi, lime şi cârcei de viţă. Postgustul este proaspăt, lăsând senzaţii de citrice amărui. Nu-l răciţi prea tare (8-10 grade e numai bine) şi serviţi-l alături de o porţie de cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano.

Cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano
Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor greceşti, cu ulei de măsline, lămâie şi oregano
1.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Salată niçoise & Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More
Vinul Principelui TR-CH 2022, Domeniile Vînju Mare

Paste cu vinete şi prosciutto & Vinul Principelui TR-CH 2022, Domeniile Vînju Mare

Un cupaj de Tămâioasă Românească şi Chardonnay, din regiunea Vînju Mare (judeţul Mehedinţi), un vin sec şi aromatic, cu note florale şi fructate, deopotrivă. Culoare […]

Learn More
Black Label Chardonnay 2016, McGuigan

Salată de cartofi cu spanac & Chardonnay 2016, McGuigan

Un Chardonnay din sud-estul Australiei, vinificat în cel mai pur stil de “lume nouă”, cu note pregnante de baric şi multe fructe tropicale. Culoarea vinului […]

Learn More