razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Alira Rose 2016

Un roze excelent. Prima senzaţie pe care ţi-o dă e că are un corp aidoma unei fetişcane frivole de liceu. Când începi, însă, să conversezi cu ea, îţi lasă seducătoarea impresie că ai de-a face cu o femeie matură şi sofisticată. O să-mi iertaţi divagaţia, dar, pur şi simplu, n-am găsit o comparaţie mai bună… Vinul este trandafiriu, la propriu, cu un nas care aduce flori albe şi senzaţii minerale. Corpul este delicat, cu o excelentă aciditate şi cu alcool impecabil integrat. Gustul este dominat de cireşe albe, corcoduşe şi grapefruit roz. Postgustul, persistent şi crocant, lasă impresii de citrice dulci amărui. Un vin foarte “băubil”, pe care vi-l recomand alături de nişte cartofi noi la cuptor, cu mărar şi telemea.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor, cu mărar şi telemea
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Scrumbie la cuptor & Brut Reserve, Taittinger

Mi-ar place să prind ziua în care, noi românii, nu vom mai deschide o sticlă de şampanie doar la Crăciun, Paşte şi Anul Nou. Însă, […]

Learn More

Castronele cu mere & Origini Tămâioasă Românească

Întrebare: ce s-ar putea întâmpla la întâlnirea dintre un oenolog britanic şi un soi de struguri tipic românesc? Adică ce ar putea face Stephen Donnelly […]

Learn More
Cupola Sanctis (Sfântul Ştefan) 2018, Crama Oprişor

Piept umplut de curcan & Cupola Sanctis 2018, Crama Oprişor

Un cupaj din Merlot şi Cabernet Sauvignon, originar din regiunea Oprişor (judeţul Mehedinţi), cu o discretă maturare în lemn şi îmbuteliere fără filtrare. Un vin […]

Learn More