Un rozé din Pinot Noir de pe Târnave, care mizează totul pe cartea mineralității intense și a fructului roșu discret exprimat. Un vin de gastronomie, în adevăratul sens al cuvântului: nu tulbură echilibrul gustativ al preparatului, dar îl pune, subtil, în valoare. Încercați-l cu pește sau cu fructe de mare la grătar. Culoarea vinului este roz trandafiriu, cu reflexii cărămizii, iar nasul, fin și elegant, aduce un buchet de piersici coapte, rozmarin și impresii calcaroase. Corpul e cărnos, cu o textură mătăsoasă, are o splendidă aciditate și alcool perfect integrat. Gustul vine cu cireșe de mai, grapefruit roz și aluzii mentolate. Postgustul, intens și prelung, lasă senzații amărui, elegante și note minerale.
Evaluarea vinului
1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)