razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Prosecco Superiore Brut, Carpene Malvolti

Prosecco Superiore Brut, Carpene Malvolti

Un spumant foarte potrivit atât pentru a însoţi aperitivele, cât şi pentru a dezlega limbile şi a aduce zâmbetul pe faţa mesenilor. Avem de-a face cu o expresie clasică a soiului Glera, vinificat într-un stil proaspăt, impetuos chiar, cu note aromatice inedite, ce merg în registrul ierburilor şi al fructelor amărui condimentate. Culoarea vinului este galben pai, cu o perlare ce debutează intens, iar mai apoi devine foarte fină. Nasul e discret, cu aluzii ierboase, pomelo şi coajă de pâine proaspătă. Corpul este cremos, cu o excelentă aciditate şi alcool perfect integrat. Gustul, direct şi intens, e centrat pe mere verzi, grapefruit şi lime, la care se adaugă impresii de drojdii fine şi anason. Postgustul, crocant şi suculent, lasă senzaţii amărui, elegante, de coajă de citrice.

Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar
Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Estofado & Arezan Băbească Neagră 2013, M1.Crama Atelier

Băbeasca Neagră – soi autohton ale cărui origini se pierd undeva prin perioada geto-dacilor, revine azi în atenţia amatorilor de vinuri tradiţionale româneşti într-o interpretare […]

Learn More

Pui vânătoresc & Feteasca Regală, Liliac

Un vin care a găsit o modalitate de exprimare cosmopolită pentru un soi clasic românesc – Feteasca Regală. Culoarea este galben auriu, cu o bună […]

Learn More
Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Salată niçoise & Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More