razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Rusalcă Albă 2016, Crama Oprişor

Amatorii de vinuri supra baricate şi intens aromate nu cred că ar trebui să opteze pentru vinul de azi. În schimb, aş recomanda Rusalca Albă celor care preferă vinurile discrete, elegante şi ceva mai greu de decriptat. Avem de-a face cu un cupaj complex de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, care dovedeşte, încă o dată, că un vin clasificat IG se poate ridica chiar peste nivelul unui DOC. Culoarea vinului este galben deschis, cu nuanţe verzui, iar nasul este reţinut, cu flori albe, fructe tropicale şi note ierboase. Corpul este robust, cu o excelentă aciditate şi cu alcool destul de bine evidenţiat. Gustul aduce piersici, grapefruit, mere coapte şi fagure de miere. Postgustul e lung, dulce-amărui, cu fructe albe şi senzaţii minerale. Un vin foarte potrivit alături de o porţie de cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dovlecei umpluţi cu brânză & Fume sec, Budureasca

Cine vrea să-şi diversifice dieta estivală va alege, cu siguranţă, reţeta cu dovlecei propusă de Costăchel. Cine vrea să adauge şi un supliment de emoţie […]

Learn More

Iepure cu sos de bere & Pinot Noir, Edoardo Miroglio

O surpriză plăcută care vine din Bulgaria. De remarcat buna evoluţie a soiului Pinot Noir, mai degrabă iubitor de răcoare, într-o zonă atât de sudică. […]

Learn More

Mazăre cu carne & Pinot Noir Rose 2016, Villa Wolf

Regiunea Pfalz (Palatinate), situată în sud-vestul Germaniei, a împrumutat, de bună seamă, de la vecinii din Alsacia, câte ceva din filosofia franţuzească a rozeurilor. Spun […]

Learn More