razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi noi la cuptor & Rusalcă Albă 2016, Crama Oprişor

Amatorii de vinuri supra baricate şi intens aromate nu cred că ar trebui să opteze pentru vinul de azi. În schimb, aş recomanda Rusalca Albă celor care preferă vinurile discrete, elegante şi ceva mai greu de decriptat. Avem de-a face cu un cupaj complex de Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Riesling, care dovedeşte, încă o dată, că un vin clasificat IG se poate ridica chiar peste nivelul unui DOC. Culoarea vinului este galben deschis, cu nuanţe verzui, iar nasul este reţinut, cu flori albe, fructe tropicale şi note ierboase. Corpul este robust, cu o excelentă aciditate şi cu alcool destul de bine evidenţiat. Gustul aduce piersici, grapefruit, mere coapte şi fagure de miere. Postgustul e lung, dulce-amărui, cu fructe albe şi senzaţii minerale. Un vin foarte potrivit alături de o porţie de cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar.

Reţeta lui Costăchel | Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi şi mărar
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Omletă californiană & Cuvee X 2011, Lacerta

Un asamblaj obţinut în Dealu Mare, din patru soiuri internaţionale: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Gris şi Rheinriesling. Un vin intens şi expresiv, cu o remarcabilă […]

Learn More
Prestige Rosé 2017, Château Puech-Haut

Sparanghel cu costiţa afumată & Prestige Rosé 2017

Un rozé-eveniment, AOC Saint-Drézéry (Languedoc, sudul Franţei, chiar lângă Montpellier), un cupaj de Grenache şi Cinsault, fermentat şi maturat 4 luni în tanc de inox. […]

Learn More

Vinete cu sos bolognese & Messere Chianti

Un cupaj tipic din Chianti a cărui bază este formată din binecunoscutul soi Sangiovese. Vinul rezultat este un Toscan tânăr şi viril. Culoarea sa este […]

Learn More