razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Chifteluţe de icre & Château de Viviers Chablis 1er Cru 2011

Un Chardonnay din Burgundia, maturat un an pe drojdie, în tancuri de inox. Un vin ajuns la apogeu, pe care vă recomand să-l beţi chiar în acest an. Culoarea este galben auriu, cu irizaţii opalescente. Nasul este intens, cu flori albe de câmp, calcar şi fum. Vinul are o excelentă aciditate, un corp masiv şi onctuos, cu alcool perfect integrat. Gustul este foarte “aşezat”, cu fagure de miere, citrice şi caise. Postgustul lung, proaspăt, lasă note minerale şi puţin ierboase. Vă recomand să-l serviţi la o temperatură ceva mai ridicată (10-12 grade) şi, lucru neobişnuit pentru un vin alb, să-i aplicaţi scurtă decantare de jumătate de oră. O asociere cu nişte chifteluţe de icre va fi o reală reuşită.

Reţeta lui Costăchel | Chifteluţe de icre
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

V2 roze 2018, Villa Vinèa

Salată caldă de ciuperci & V2 roze 2018, Villa Vinèa

Un cupaj de Zweigelt şi Pinot Noir, sobru şi elegant, pentru cei care-şi doresc un roze sec, mineral şi cu delicate accente de fructe roşii. […]

Learn More

Dovlecei umpluţi cu brânză & Fume sec, Budureasca

Cine vrea să-şi diversifice dieta estivală va alege, cu siguranţă, reţeta cu dovlecei propusă de Costăchel. Cine vrea să adauge şi un supliment de emoţie […]

Learn More
Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Friptură de miel & Cuvée Andrei Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Andrei e însăşi definiţia vinului de gastronomie, cu alte cuvinte, e greu să ţi-l imaginezi altfel decât alături de un preparat pe bază de carne […]

Learn More