razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Conopidă gratinată & Dealu Negru Tria 2023, Crama Jelna

Dealu Negru Tria 2023, Crama Jelna

Un cupaj inedit de Fetească Alba, Fetească Regală şi Fetească Neagră vinificată în alb, originar din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), integral maturat pe drojdii fine şi parţial baricat, timp de 6 luni. Avem de-a face cu un vin citric, crocant şi intens mineral. Culoare galben pai şi nas discret, cu flori albe de câmp, coajă de lime şi impresii de piatră arsă. Corp absolut neobişnuit, cu textură mătăsoasă, o elegantă astringenţă şi alcool perfect integrat (11,6%). Gust incisiv, cu grapefruit alb, pomelo şi ardei verde picant. Postgust tonic, cu senzaţii suculente de citrice verzi, note saline şi aluzii de alune prăjite.

Conopidă gratinată cu piept de pui şi ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Conopidă gratinată cu piept de pui şi ciuperci
4

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Sfeclă roşie cu portocale & Monteolivo Moscato d’Asti

Trebuie să recunosc cinstit că la citirea etichetei acestui vin am ridicat sceptic din sprânceană: alb, demidulce, frizzante, 5% alcool. Însă, după ce l-am pus […]

Learn More

Paste cu legume şi afumătură & Elenovo Rubin 2010, Edoardo Miroglio

Recunosc sincer că este pentru prima oară când mă întâlnesc cu soiul bulgăresc Rubin Bolgarskii – o încrucişare de Nebbiolo cu Syrah. Cu mare plăcere, […]

Learn More

Chifteluţe de peşte alb & Falanghina 2012, Terredora

În regiunea Campania, la nord de Napoli, creşte încă de pe vremea romanilor un soi alb legendar: Falanghina. Etimologia acestui nume se pare că derivă […]

Learn More