razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei cu smântână & Îngerii Fetească Albă 2014, Basilescu

Paradoxal, soiul alb de care noi românii ar trebui să fim cei mai mândri – Feteasca Albă – nu e uşor de găsit în piaţa autohtonă. Din această perspectivă, eticheta “Îngerii din Micul Paris”, ediţia 2014 e pe lista mea scurtă. Feteasca Albă de la Crama Basilescu e parţial baricată şi are un discret rest de zahăr care o face prietenoasă şi abordabilă. Culoarea vinului este galben pai, verzui, cu un nas discret de flori albe de câmp, vanilie şi lemn. Corpul este rotund, aciditatea moderată şi alcoolul frumos integrat. Gustul e liniar, cu piersici coapte, mere golden şi lime. Postgustul lung, dulceag, lasă frumoase impresii citrice.

Reţeta lui Costăchel | Dovlecei cu smântână la cuptor

Related articles

Maria Fetească Albă 2016, Jidvei

Tăiţei cu hribi & Maria Fetească Albă 2016, Jidvei

Feteasca Albă ar trebui să fie, în opinia mea, soiul alb reprezentativ al României. Prin urmare, după această logică, orice producător autohton serios ar trebui […]

Learn More
Hochar Père et Fils Red 2018, Chateau Musar

Porc Mu-Shu & Hochar Père et Fils Red 2018, Chateau Musar

Un cupaj eclectic și original, din Cinsault, Grenache și Cabernet Sauvignon, provenind din regiunea viticolă libaneză Bekaa Valley, situată la 30 de kilometri de Beirut, […]

Learn More

Penne cu spumă de praz & Spumant Cuvee d’Oro

Astăzi, la reţeta de paste propusă de Costăchel, am să vă recomand un spumant în stil italienesc. La realizarea lui au participat, în părţi mai […]

Learn More