razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei şi morcovi & Arrogance alb demisec 2022, Domeniile Franco-Române

Un cupaj din Fetească Albă (90%) şi Tămâioasă Românească (10%), originar din regiunea Dealu Mare (comuna Săhăteni, judeţul Buzău), un vin demisec cu note predominant florale, la care se adaugă plăcute senzaţii citrice. Culoare galben deschis cu reflexii verzui şi nas proaspăt, cu iasomie, trandafiri de dulceaţă şi busuioc. Corp suplu, un rest de zahăr compensat de aciditatea vie şi alcool bine integrat (13,5%). Gust proaspăt, cu pară bergamotă, grapefruit alb şi soc. Postgust lung, cu impresii de citrice dulci-amărui şi aluzii minerale. Temperatura optimă de consum: 3-7°C.

Dovlecei şi morcovi cu sos picant
Reţeta lui Costăchel | Dovlecei şi morcovi cu sos picant

Urmăriţi PAHARNICUL pe Substack!

3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Varză nouă cu carne de pui & Crâmpoşie Selecţionată 2015, Avincis

Zglobie şi proaspătă, această Crâmpoşie de Drăgăşani are un stil ce oscilează între rustic şi elegant. Culoarea vinului este galben deschis, cu tonuri verzui. Nasul […]

Learn More
Aurato Pecorino 2023, Il Conte Villa Prandone

Fileuri de peşte alb & Aurato Pecorino 2023, Il Conte Villa Prandone

Un Pecorino 100%, originar din regiunea Falerio (Marche, estul Italiei), un vin proaspăt şi elegant, care adună tot soarele Mediteranei într-un mix de note florale, […]

Learn More

Pui prăjit în crustă de muştar & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare este obţinut dintr-o vie plantată în 2006. Culoarea vinului […]

Learn More