razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Frigărui de ciuperci cu porumb & Côte des Roses Rosé 2017

Côte des Roses Rosé 2017, Gérard Bertrand

Amatorii de rozéuri de “Lume Nouă”, cred că ar trebui, în opinia mea, să ocolească vinul de azi. În schimb cei care au ajuns deja (sau sunt curioşi) să pătrundă în lumea subtilă, elegantă şi rafinată a vinurilor rozé din sudul Franţei, ei bine, acest cupaj de Grenache, Syrah şi Cinsault le va oferi ocazia perfectă de a gusta “originalul”. Nimic nu e ostentativ la acest vin, totul e în doze discrete, dar perfect echilibrate. Culoarea este roz pal, translucid, iar nasul aduce adieri de petale de trandafir, soc şi peltea de gutui. Textura e compactă şi onctuoasă, fără a-i lipsi însă aciditatea şi vioiciunea. Gustul vine cu aluzii fine de citrice amărui, mere coapte şi cireşe de mai. Postgustul este lung, lăsând senzaţii vag minerale şi o undă de prospeţime revigorantă. Aerul aristocratic al acestui roze este confirmat şi de forma, foarte creativă, a sticlei şi de închiderea, modernă, cu dop de sticlă. Un ansamblu desăvârşit.

Frigărui de ciuperci cu porumb
Reţeta lui Costăchel | Frigărui de ciuperci cu porumb
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

La Joya Gran Reserva Carménère 2018, Viña Bisquertt

La Joya Gran Reserva Carménère 2018, Viña Bisquertt

Un Carménère chilian e întotdeauna o veste bună pentru amatorii de vinuri expresive, cu taninuri moi şi o textură fină, iar “La Joya” nu face […]

Learn More
Cuvée Petit Sauvignon Blanc 2019, Avincis

Cartofii bucătarului & Cuvée Petit Sauvignon Blanc 2019, Avincis

Un Sauvignon Blanc din podgoria Drăgăşanilor, care se exprimă cu o certă delicateţe, fără a fi, însă, deloc greu de decriptat. Paleta aromatică, cumva timidă, […]

Learn More
Abstract roşu 2020, Crama Trantu

Cartofi la cuptor greceşti & Abstract roşu 2020, Crama Trantu

Un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră, originar din regiunea Murfatlar (judeţul Constanţa), fermentat şi maturat 18 luni în lemn de stejar. Un […]

Learn More