razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pâine umplută cu ciuperci & Pinot Grigio, Santa Margherita

Azi avem un vin reprezentativ din Alto Adige, cea mai nordică regiune viticolă italiană. Dacă tot s-a ivit ocazia, e interesant de subliniat că între Pinot Gris şi Pinot Grigio există vădite diferenţe stilistice, chiar dacă vorbim despre acelaşi soi de strugure. În primul caz avem un vin mai puţin acid, de multe ori cu rest de zahăr, pe când în al doilea caz vorbim despre un vin sec, cu aciditate ridicată, căruia m-aş încumeta chiar să-i asociez adjectivul “crocant”. Santa Margherita se încadrează perfect în cea de-a doua categorie: este citric, puţin astringent, cu note de lime şi mere verzi, combinate cu senzaţii minerale. Impresia generală este una de prospeţime şi vioiciune, atribute care îl recomandă ca un bun companion pentru zilele călduroase de vară.

Reţeta lui Costăchel | Pâine umplută cu ciuperci

Related articles

Varză cu carne & Maule Valley Carmenere

Un vin de Lume Noua dintr-un strugure de Lume Veche. Soiul Carmenere, originar din Bordeaux, s-a adaptat atât de bine în Chile încât localnicii i-au […]

Learn More
Premium Fetească Regală 2020, Villa Vinèa

Iahnie de conopidă & Premium Fetească Regală 2020, Villa Vinèa

O Fetească Regală cu o tipicitate şi o prospeţime exemplară, care aduce în pahare o avalanşă de flori albe şi multe fructe galbene bine coapte. […]

Learn More
Traminer Roz 2020, Vinea Apoldia Maior

Dovlecei cu smântână & Traminer Roz 2020, Vinea Apoldia Maior

Un Traminer Roz 100%, din regiunea Sebeş-Apold (sud-vestul Podişului Transilvaniei), un vin cu note aromatice intense, dar fine, care declină trandafirul în cele mai variate […]

Learn More