razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Păstrăv la cuptor & Karakter Chardonnay 2011

Culoarea este galben aurie, cu o foarte bună limpezime. Glicolul face lacrimi dese pe pahar. Nasul este discret, citric, cu pepene galben, caise şi miere. Gustul este amplu şi onctuos, cu fructe tropicale, citrice şi note de lemn dulce. Vinul are o bună aciditate şi prospeţime, iar alcoolul de 14.5% stă bine ascuns în corpul suplu. Postgustul mediu, vioi, ne lasă note vanilate, condimente, cuişoare şi o subtilă senzaţie amăruie. Un Chardonnay vinificat în stil modern care trebuie servit la o temperatură de 8-10 grade. Acest vin se potriveşte de minune la o masă cu fructe de mare sau la un peşte cu sos alb şi cremos.

Reţeta lui Costăchel | Păstrăv la cuptor cu sos cremos

Related articles

Muşchiuleţ de porc & Elenovo Cabernet Franc 2010

Nu de multe ori avem ocazia să degustăm un Cabernet Franc 100%. Acest soi, originar de pe Valea Loarei, dă vinuri mai delicate decât cele […]

Learn More
DFR Merlot 2019, Domeniile Franco-Române

Muşchi de viţel & DFR Merlot 2019, Domeniile Franco-Române

Un Merlot tânăr şi neliniştit, cu o frumoasă textură, bine susţinut de taninurile ferme şi dulci. Culoarea vinului este roşu rubiniu, strălucitor, iar nasul, reţinut, […]

Learn More

Paste cu carne & Castel Stârmina Negru de Drăgăşani

Costăchel opinează că la reţeta de lasagna/musaca ar merge un vin roşu mai paşnic. Nu ştiu dacă Negrul de Drăgăşani pe care urmează să vi-l […]

Learn More