razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Păstrăv la cuptor & Karakter Chardonnay 2011

Culoarea este galben aurie, cu o foarte bună limpezime. Glicolul face lacrimi dese pe pahar. Nasul este discret, citric, cu pepene galben, caise şi miere. Gustul este amplu şi onctuos, cu fructe tropicale, citrice şi note de lemn dulce. Vinul are o bună aciditate şi prospeţime, iar alcoolul de 14.5% stă bine ascuns în corpul suplu. Postgustul mediu, vioi, ne lasă note vanilate, condimente, cuişoare şi o subtilă senzaţie amăruie. Un Chardonnay vinificat în stil modern care trebuie servit la o temperatură de 8-10 grade. Acest vin se potriveşte de minune la o masă cu fructe de mare sau la un peşte cu sos alb şi cremos.

Reţeta lui Costăchel | Păstrăv la cuptor cu sos cremos

Related articles

Tocăniţă cu ceapă verde & Arezan Fetească Neagră

Prima Fetească Neagră ieşită din mâna enologului Răzvan Macici nu putea să nu trezească interesul pasionaţilor de vin. Recunosc, m-am aşteptat la o abordare ceva […]

Learn More

Muşchi Wellington & Origini Fetească Neagră

Dacă reţeta lui Costăchel ne demonstrează că muşchiul de vită este campionul cărnurilor roşii, vinul recomandat astăzi ne va reaminti că Feteasca Neagră este regina […]

Learn More

Salată de pere cu nuci & Les Deux Rives Chablis

În Burgundia, regiunea Chablis este un fel de “stat în stat”. De aici provin cele mai exclusiviste vinuri din Chardonnay, caracterizate prin aciditate şi mineralitate. […]

Learn More