razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Piftie de cocoş bătrân & Solo Quinta 2016, Cramele Recaş

Solo Quinta 2016, Cramele Recaş

Mi se pare demn de remarcat faptul că, deşi în fiecare an australianul Hartley Smithers, autorul acestui cupaj, schimbă cele 5 soiuri care alcătuiesc Solo Quinta, spiritul şi stilul vinului rămân aceleaşi. Astfel, aproape toate categoriile de consumatori pot găsi ceva atrăgător la acest vin, de la cei care de-abia fac primii paşi în lumea vinului şi până la “amatorii avizaţi”. În 2016 formula lui Solo Quinta este la fel de eclectică: Novac (vinificat în alb), Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel şi Chardonnay. Culoarea vinului este galben auriu, strălucitor. Nasul aduce un mix de soc, flori albe de câmp, busuioc şi fructe tropicale. Corpul este masiv, bine susţinut de alcool şi de o excelentă aciditate. Gustul este complex, cu ananas, banane, lime, grapefruit şi ardei gras. Postgustul este lung, aromatic, aducând, pe final, note de fagure de miere, mentă, vanilie şi senzaţii minerale. Un vin de gastronomie, pe care vă recomand să-l serviţi la 10-12 grade.

Piftie de cocoş bătrân
Reţeta lui Costăchel | Piftie de cocoş bătrân
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Pagaia Sauvignon Blanc 2021, Crama Hamangia

Fileuri de peşte alb & Pagaia Sauvignon Blanc 2021, Crama Hamangia

Un Sauvignon Blanc din regiunea dobrogeană Babadag, un vin care se exprimă într-un mod foarte personal, combinând aromele de flori albe cu cele de fructe […]

Learn More
Traminer Roz 2020, Vinea Apoldia Maior

Dovlecei cu smântână & Traminer Roz 2020, Vinea Apoldia Maior

Un Traminer Roz 100%, din regiunea Sebeş-Apold (sud-vestul Podişului Transilvaniei), un vin cu note aromatice intense, dar fine, care declină trandafirul în cele mai variate […]

Learn More

Fasole bătută & Riesling, Budureasca

Haideţi să ne închipuim că suntem flămânzi şi că avem la aperitiv minunata reţetă de fasole bătută (cu făcăleţul) pe care ne-o propune Costăchel. Mai […]

Learn More