razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de urzici & Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Premium Chardonnay 2019, Villa Vinèa

Un Chardonnay foarte versatil, care are, deopotrivă, multă prospeţime, dar şi o remarcabilă complexitate, fără a dori să epateze prin note exotice exagerate, rămânând mai degrabă pe linia clasică a soiului. Culoarea vinului este galben deschis, cu tentă verzuie, iar nasul aduce flori albe de câmp, pepene galben şi senzaţii mentolate. Corpul este plin, cu o textură compactă şi alcool bine integrat. Gustul vine cu grapefruit, cireşe amare albe şi pară bergamotă. Postgustul e lung, intens, lăsând impresii de citrice dulci amărui, ierburi condimentate şi aluzii minerale.

Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi
Reţeta lui Costăchel | Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Crochete de somon & Solosole Vermentino

Da, se fac şi în Toscana vinuri albe memorabile! Chiar azi avem un foarte reuşit exemplar, un Vermentino 100% din regiunea Bolgheri. Este recomandat celor […]

Learn More
Alira Rosé 2017, WineRo

Pui cu ciuperci, lămâie şi busuioc & Alira Rosé 2017, WineRo

Un cupaj de Fetească Neagră şi Cabernet Sauvignon, vinificat în rozé, care nu va trece neobservat, chiar şi la o degustare “în orb”. O combinaţie […]

Learn More

Pască cu smântână & Eclipse Busuioacă de Bohotin

Vom vorbi azi despre Busuioaca de Bohotin, un soi de strugure care a generat varii legende în decursul timpului. Înainte de 1989 se spunea că […]

Learn More