razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pilaf de urzici & Sant’Elena Friulano 2010

Soiul Friulano, originar din regiunea Collio din nord-estul Italiei, este o rudă mai puţin cunoscută a Sauvignon Blanc-ului. Vinul obţinut din acest soi este însă unul absolut memorabil. Culoarea este galbenă aurie, strălucitoare. Nasul debutează cu flori de salcâm şi soc plus ceva note de vanilie. Vinul are o aciditate moderată şi un corp subţire dar elegant. Gustul este predominant centrat pe caise, cireşe albe şi alune crude. Postgustul citric, cu note puţin dulcege, oferă un final ierbos cu subtile inserţii amărui. Un vin care se potriveşte de minune cu pilaful de post propus de Costăchel.

Reţeta lui Costăchel | Pilaf de urzici cu ciuperci şi morcovi

Related articles

Budincuţe dulci de must & Angelorum Recioto 2009, MASI

Povestea acestui vin roşu dulce începe în perioada Romei antice. Încă de pe atunci, cele trei soiuri locale din Valpolicella – Corvina, Rondinella şi Molinara […]

Learn More

Iepure cu sos de bere & Pinot Noir, Edoardo Miroglio

O surpriză plăcută care vine din Bulgaria. De remarcat buna evoluţie a soiului Pinot Noir, mai degrabă iubitor de răcoare, într-o zonă atât de sudică. […]

Learn More

Friptură de miel & Cabernet Sauvignon 2013, Avincis

Un Cabernet Sauvignon proaspăt, discret baricat, obţinut dintr-o vie tânără din podgoria Drăgăşanilor. Culoarea vinului este vişiniu cu bordură mov, iar nasul este mai degrabă […]

Learn More