razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui à la Kiev & Quintessence 2017, Domaine de l’Herré

Quintessence 2017, Domaine de l'Herré

Un cupaj dens şi expresiv, în care soiurile Gros Manseng, Chardonnay şi Sauvignon Blanc “îşi dau mâna” ca să demonstreze că şi vinurile albe din sud-vestul Franţei pot juca “în liga mare”. Avem de-a face cu o licoare care a captat atât căldura soarelui din Gascogne cât şi aromele mediteraneene ale sudului. Aciditatea, mineralitatea, fructele exotice, condimentele şi ierburile aromatice ies, rând pe rând, la rampă, pentru a susţine partitura ce beneficiază de notele elegante de fagure de miere şi nucă prăjită ale Chardonnay-ului, complimentate de senzaţiile de soc şi ardei gras aduse de Sauvignon. Un vin complex şi intens, ce poate face faţă cu succes unui pui à la Kiev.

Pui à la Kiev
Reţeta lui Costăchel | Pui à la Kiev
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

Terină cu ciuperci & Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

O combinaţie eclectică de Montepulciano, Syrah şi Cesanese (soi cultivat aproape exclusiv în regiunea Lazio), un cupaj supus unei foarte scurte maturări într-o combinaţie de […]

Learn More
„Vin în ajutor” Riesling de Rin 2020, Villa Vinèa

Pâine umplută & „Vin în ajutor” Riesling de Rin 2020, Villa Vinèa

Un vin foarte potrivit atât pentru a însoţi aperitivele, cât şi pentru a dezlega limbile şi a aduce zâmbetul pe faţa mesenilor. Avem de-a face […]

Learn More

Chili con carne & Caloian Merlot, Oprişor

Sper să nu supăr pe nimeni numind această reţetă “nepretenţioasă”, dar mie aşa mi se pare. În consecinţă, pentru a o acompania, ne trebuie un […]

Learn More