razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui cu ciuperci & Shiraz 2016, Oxford Landing

Shiraz 2016, Oxford Landing

Dacă vă întrebaţi de ce Shirazul din sudul Australiei este atât de popular, arunci vinul de azi e pregătit să vă ofere un bun răspuns. Avem de-a face cu un Syrah prietenos şi “degrabă curgător”, cu taninuri molcome, arome de fructe negre şi condimente. Poate să pară, la prima vedere, nepretenţios, dar are o anumită eleganţă, aş zice, înnăscută, la care se adaugă un raport calitate-preţ imbatabil. Culoarea vinului este rubiniu strălucitor, iar nasul este reţinut, cu coacăze, piper şi vanilie. Corpul este fluid, fără nicio astringentă, alcool destul de prezent şi o bună aciditate. Gustativ are, în prim plan, vişine coapte şi cireşe negre, după care vin senzaţii de ciocolată amară şi lemn dulce. Postgustul este lung, proaspăt, cu aluzii minerale şi note condimentate. O decantare de o oră şi o temperatură de 14-16 grade vor aduce vinul în forma optimă pentru servire. Pentru “maximizarea impactului”, puneţi alături şi o porţie de pui cu ciuperci şi sos de roşii.

Pui cu ciuperci şi sos de roşii
Reţeta lui Costăchel | Pui cu ciuperci şi sos de roşii
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Tocăniţă cu ceapă verde & Arezan Fetească Neagră

Prima Fetească Neagră ieşită din mâna enologului Răzvan Macici nu putea să nu trezească interesul pasionaţilor de vin. Recunosc, m-am aşteptat la o abordare ceva […]

Learn More

Chec de castraveţi & Sauvignon Blanc La Tunella

Un Sauvignon Blanc “verde”, ierbos şi mineral. Chiar dacă provine din nord-estul extrem al Italiei (Friuli Colli Orientali, chiar la graniţa cu Austria), are un […]

Learn More
Sauvignon Blanc 2023, Valea Ascunsă

Cartofi noi la cuptor & Sauvignon Blanc 2023, Valea Ascunsă

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin exotic, cu arome de fructe tropicale şi senzaţii ierboase care fac trimitere la stilistica […]

Learn More