razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Pui prăjit în crustă de muştar & Terra Romana Chardonnay

Fermentat în lemn şi maturat în baric timp de 6 luni, acest Chardonnay de Dealu Mare este obţinut dintr-o vie plantată în 2006. Culoarea vinului este galben pai, cu nuanţe verzui. Nasul, elegant, dezvoltă arome de flori de câmp, vanilie şi lemn afumat. Corpul plin, aciditatea vie şi buna integrare a alcoolului sunt tot atâtea argumente în favoarea sa. Pe măsură ce stă în pahar, vinul are o frumoasă evoluţie ce începe cu arome florale (tei şi soc), trecând apoi în registrul fructat (piersici şi citrice), pentru ca în final să capete note de unt, alune prăjite şi miez de nucă. Postgustul este lung, proaspăt şi onctuos. Recomand o scurtă aerare de 30 de minute, ţinând decantorul la rece. Se potriveşte de minune alături de o porţie de “fondue savoyarde” sau de un pui prăjit în crustă de muştar.

Reţeta lui Costăchel | Pui prăjit în crustă de muştar

Related articles

Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Muşchi de vită cu ciuperci & Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Un Amarone la jumătate de preţ, vă tentează cumva? Şi nu e o ofertă specială, e pur şi simplu un Rosso din peninsula Salento (tocul […]

Learn More
Cuartz Brut Rosé, Crama Gîrboiu

Paste cu fructe de mare & Cuartz Brut Rosé, Crama Gîrboiu

Iată un Pinot Noir vinificat în roze, provenind din regiunea vrânceană Coteşti, refermentat prin metoda Charmat, care poate convinge chiar şi pe cei mai sceptici […]

Learn More

Cartofi noi la cuptor & Alira Rose 2016

Un roze excelent. Prima senzaţie pe care ţi-o dă e că are un corp aidoma unei fetişcane frivole de liceu. Când începi, însă, să conversezi […]

Learn More