razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de ton & Leat 6500 Chardonnay 2011

Astăzi facem cunoştinţă cu un vin cosmopolit, originar din Dobrogea, dar care se legitimează cu paşaport de Lume Nouă. Multiplele valenţe ale acestui vin nu ar trebui să ne mire, dacă e să ne gândim la creatorul său, enologul Răzvan Macici, român prin naştere şi sud-african prin adopţie. Dar, mai bine să vedem cum se prezintă acest Chardonnay, după ce a petrecut nu mai puţin de 14 luni în baricuri noi de stejar românesc. Culoarea lui este galben aurie, cu note verzui iar nasul este intens, cu fagure de miere, coajă uscată de citrice şi note de fum. Corpul, masiv, onctuos şi cu o bună aciditate, integrează foarte bine atât alcoolul cât şi lemnul. Gustativ, vinul evoluează de la notele de fructe albe dulci către cele de citrice amărui. Postgustul este proaspăt, intens aromatic, lăsând o plăcută senzaţie de vanilie şi lemn.

Reţeta lui Costăchel | Salată de ton cu avocado

Related articles

Prosecco Brut Millesimato 2016, Ville d'Arfanta

Rizoto cu peşte & Prosecco Brut, Ville d’Arfanta

Un spumant clasic italian, originar din Valdobbiadene – o regiune care reprezintă, prin ea însăşi, o garanţie a calităţii unui Prosecco. Vinul de bază este […]

Learn More
Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

Tortilla & Bacanta Fetească Neagră 2016, Crama Gîrboiu

O Fetească Neagră vrânceană, frumos evoluată, aflată în plină forţă şi vigoare, cu un fin echilibru între notele de fructe roşii şi cele de baric. […]

Learn More

Pui cu ciuperci & Îngerii Sauvignon Blanc, Basilescu

Iată unul dintre primele vinuri semnate de Otilia Chiriţă, noul enolog al Cramei Basilescu. Pe etichetă sticlei apare reproducerea unei lucrări semnate de Ioana Ursa, […]

Learn More