razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Salată de ton & Leat 6500 Chardonnay 2011

Astăzi facem cunoştinţă cu un vin cosmopolit, originar din Dobrogea, dar care se legitimează cu paşaport de Lume Nouă. Multiplele valenţe ale acestui vin nu ar trebui să ne mire, dacă e să ne gândim la creatorul său, enologul Răzvan Macici, român prin naştere şi sud-african prin adopţie. Dar, mai bine să vedem cum se prezintă acest Chardonnay, după ce a petrecut nu mai puţin de 14 luni în baricuri noi de stejar românesc. Culoarea lui este galben aurie, cu note verzui iar nasul este intens, cu fagure de miere, coajă uscată de citrice şi note de fum. Corpul, masiv, onctuos şi cu o bună aciditate, integrează foarte bine atât alcoolul cât şi lemnul. Gustativ, vinul evoluează de la notele de fructe albe dulci către cele de citrice amărui. Postgustul este proaspăt, intens aromatic, lăsând o plăcută senzaţie de vanilie şi lemn.

Reţeta lui Costăchel | Salată de ton cu avocado

Related articles

Tectonic Sauvignon Blanc-Chardonnay Fumé 2021, Crama Gîrboiu

Tagliatelle cu somon & Tectonic Sauvignon Blanc-Chardonnay Fumé 2021, Crama Gîrboiu

Un cupaj de Sauvignon Blanc şi Chardonnay, provenind din regiunea Coteşti (judeţul Vrancea), un vin care aduce în pahare un mic festival de arome exotice, […]

Learn More
Dealu Negru Sauvignon Blanc 2020, Crama Jelna

Macaroane cu chifteluţe & Dealu Negru Sauvignon Blanc 2020, Jelna

Sper ca tânărul enolog al cramei Jelna, Darius Pripon, să nu mi-o ia în nume de rău, când voi zice aşa: iată un Cloudy Bay […]

Learn More

Paste cu piept de pui & Terra Romana Chardonnay

Nu ştiu dacă v-am mai spus: nu mă dau în vânt după Chardonnay. “Lasă că-ţi trece” mi-a zis un prieten connaisseur şi mi-a recomandat să […]

Learn More