razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Sfeclă roşie cu ciuperci uscate & Rosa dei MASI

Un roze exotic şi neobişnuit (în sensul cel mai bun al cuvântului), ce provine din regiunea italiană Veneto, obţinut din soiul local Refosco. Producătorul MASI nu se dezminte nici când face roze-uri: o parte din struguri sunt supuşi procedeului “appassimento” şi sunt lejer deshidrataţi înainte de vinificare, pentru a amplifica aromele. Un alt element original, care face o bună impresie, este închiderea cu un dop de tip “screw-cap”, modern, din material plastic. Culoarea vinului este roz trandafiriu, iar nasul este extrem de delicat, cu zmeură, caise şi cireşe. Corpul este foarte elegant, cu alcool impecabil integrat şi cu o aciditate ridicată – ajutată şi de micul adaos de CO2 la îmbuteliere. Gustul este deosebit de fructat, cu note de căpşuni şi mango. Postgustul este lung, proaspăt, cu note discret amărui pe final. Un roze extrem de potrivit alături de o salată de sfeclă roşie cu ciuperci uscate.

Reţeta lui Costăchel | Sfeclă roşie cu ciuperci uscate
3

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Cupola Sanctis 2017 Sfinţii Petru şi Pavel, Crama Oprişor

Budincă de cartofi & Sfinţii Petru şi Pavel 2017, Crama Oprişor

Dacă sunteţi în căutarea unui vin roşu, tânăr şi uşor de băut, cu o discretă amprentă de baric, vă asigur că cel de azi este […]

Learn More
Soare Rosé 2020, Domaine Vinarte

Ficăţei de pasăre & Soare Rosé 2020, Domaine Vinarte

De la un cupaj din soiurile Cabernet Franc şi Cabernet Sauvignon, chiar şi vinificate în rozé, te-ai aştepta la un vin musculos şi percutant. Ei […]

Learn More

Pâine umplută cu ciuperci & Pinot Grigio, Santa Margherita

Azi avem un vin reprezentativ din Alto Adige, cea mai nordică regiune viticolă italiană. Dacă tot s-a ivit ocazia, e interesant de subliniat că între […]

Learn More