razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Spetzofai & Vigneron Fetească Neagră 2017, Domeniile Franco-Române

Vigneron Fetească Neagră 2017, Domeniile Franco-Române

O Fetească Neagră BIO de Dealu Mare, care are toate datele unui vin roşu de climă rece: corp subţire, taninuri fine şi o aciditate ridicată. Balanţa gustativă se înclină mai mult către fructele negre decât spre notele de baric. După o maturare de 9 luni în lemn de stejar, vinul are o culoare rubinie strălucitoare, iar nasul este discret, cu prune, coacăze şi piper negru. Gustul vine cu magiun, pământ reavăn şi fum, evoluând, după o scurtă perioadă de aerare în pahar, către impresii de trufe de pădure şi ceai negru. Un postgust lung şi elegant, lasă senzaţii de fructe proaspete şi fine aluzii minerale.

Spetzofai (Tocăniţă grecească de cârnaţi cu ardei)
Reţeta lui Costăchel | Spetzofai (Tocăniţă grecească de cârnaţi cu ardei)
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Dealu Negru Sauvignon Blanc 2023, Crama Jelna

Piept de pui & Dealu Negru Sauvignon Blanc 2023, Crama Jelna

Un Sauvignon Blanc 100%, din regiunea Lechinţa (judeţul Bistriţa-Năsăud), un vin exotic, cu puternice accente citrice şi minerale. Culoare galben deschis şi nas expresiv, cu […]

Learn More

Muşchi Wellington & Origini Fetească Neagră

Dacă reţeta lui Costăchel ne demonstrează că muşchiul de vită este campionul cărnurilor roşii, vinul recomandat astăzi ne va reaminti că Feteasca Neagră este regina […]

Learn More
Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Fasole bătută & Gran Maestro Primitivo di Manduria 2020, Cielo e Terra

Un vin prietenos şi colocvial, chiar dacă e îmbuteliat într-o sticlă masivă, dotată cu o etichetă sobră, cu aspect impozant. Dacă mai era nevoie, iată […]

Learn More