razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tagliatelle cu somon afumat & Prosecco Extra Dry 2016, Val d’Oca

Prosecco Superiore Extra Dry Millesimato 2016, Val d'Oca

Un Prosecco delicat şi precis, cu o textură densă şi arome fructate. Acest spumant realizat din soiul Glera, prin refermentare în tanc de inox, are o culoare galben deschis, cu tentă verzuie şi o perlare fină şi constantă. Nasul vine cu flori albe de câmp, soc şi miez de pâine caldă. Corpul este cremos, cu alcool insesizabil (11%) şi un rest de zahăr destul de consistent (16 g/l), perfect echilibrat de aciditatea vie. Gustul aduce mere verzi, piersici şi nectarine, la care se adaugă discrete impresii de patiserie fină. Postgustul, lung şi proaspăt, lasă elegante senzaţii de citrice dulci amărui. Dacă e bine răcit, se poate dovedi extrem de potrivit alături de o porţie de tagliatelle cu somon afumat.

Tagliatelle cu somon afumat
Reţeta lui Costăchel | Tagliatelle cu somon afumat
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Escalop cu verdeţuri & Prince Matei Merlot 2009, Vinarte

Un Merlot românesc care se află în topul preferinţelor mele. Faţă de Prince Matei am o mare încredere deoarece provine de la un producător care […]

Learn More
Côte des Roses Blanc 2016, Gérard Bertrand

Ceapă umplută cu ciuperci & Côte des Roses Blanc 2016

Un cupaj destul de neobişnuit, provenind din Languedoc, obţinut din Grenache Blanc (o mutaţie genetică a soiului roşu Grenache), Viognier (soi originar de pe Valea […]

Learn More
Nasty Cuvée Rosé 2021, Domeniile Prince Matei

Pilaf de vinete & Nasty Cuvée Rosé 2021, Domeniile Prince Matei

Un rozé fin şi sofisticat, obţinut dintr-un cupaj complex de Fetească Neagră, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon, strugurii provenind din regiunea Dealu Mare. Culoarea este […]

Learn More