razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Tocăniţă cu ceapă verde & Rosso di Montalcino 2011, Mastrojanni

Când nu vrei să dai prea mulţi bani pe un vin roşu din Toscana, dar nici nu vrei să faci rabat la calitate, ai o singură soluţie: un Rosso di Montalcino. Denumit de unii “baby Brunello”, acest vin, obţinut din Sangiovese 100% cu o maturare ceva mai scurtă (cam jumătate de an la baric), bate cu îndreptăţire la poarta celor 90/100 puncte şi aduce cu sine acel aer inconfundabil de eleganţă toscană. Culoarea vinului este roşu rubiniu cu irizaţii cărămizii, caracteristice soiului. Nasul este mai degrabă reţinut, cu coacăze, cireşe roşii şi piper negru. Corpul este rotund, cu taninuri care “nu agaţă” deloc şi alcool bine integrat. Gustul este direct şi liniar, cu prune, cireşe şi senzaţii de ciocolată amară. Postgustul este scurt şi proaspăt, cu fructe roşii şi condimente. Un vin extrem de versatil când vine vorba de asocieri gastronomice: pizza, paste, rizoto sau chiar o tocăniţă cu ceapă verde.

Reţeta lui Costăchel | Tocăniţă cu ceapă verde
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Urdă cu ardei gras & Young Liliac Fruity 2015

O combinaţie curajoasă, obţinută din două soiuri aromatice, fiecare cu multă personalitate: Sauvignon Blanc şi Traminer. Chiar dacă m-aş fi aşteptat ca unul din cei […]

Learn More

Frigărui americane & Cuvee d’Excellence Riesling 2010

Chiar dacă vara nu şi-a intrat pe deplin în drepturi, vinurile albe devin din ce în ce mai potrivite la temperaturile de afară. Prin urmare, […]

Learn More

Cartofi ţărăneşti & Crâmpoşie Selecţionată 2016, Avincis

Chiar dacă este încă tânără, această Crâmpoşie de Drăgăşani dă senzaţia unui vin matur şi “bine aşezat”. Culoarea vinului este galben auriu, cu tonuri verzui. […]

Learn More