razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi la cuptor & Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

Selection Fetească Neagră 2017, Villa Vinèa

O Fetească Neagră suplă şi elegantă, cu multe fructe negre şi cu un semnificativ aport al baricului. O dovadă vie că şi în podgoriile din nordul Transilvaniei se pot naşte vinuri roşii foarte expresive. Culoarea vinului este vişiniu închis, cu o fină bordură cărămizie, iar nasul, exuberant, aduce magiun de prune, lemn afumat şi praf de cacao. Corpul este fluid, cu taninuri moi şi dulci, alcool perfect integrat şi o aciditate moderată. Gustul, complex şi multistratificat, debutează cu prune şi vişine supracoapte, continuă cu ciocolată neagră şi cafea şi se încheie cu aluzii de scorţişoară şi vanilie. Un vin ajuns la momentul optim de consum, care mai are nevoie doar de o oră de oxigenare în decantor ca să arate tot ce ştie.

Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii
Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii
3

Summary

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Related articles

Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Conopidă gratinată & Terra Romana Cuvée Amaury 2016, SERVE

Un cupaj de Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Riesling de Rin, care a devenit un veritabil “clasic de Dealu Mare”. Ediţia a 14-a de Cuvée Amaury […]

Learn More
Rusalcă albă 2018, Crama Oprişor

Păstrăv cu piper şi lămâie & Rusalcă albă 2018, Crama Oprişor

O combinaţie bine dozată, din patru soiuri albe, care aduce cu sine nu mai puţin de patru atribute: prospeţime, fineţe, complexitate şi echilibru. Avem de-a […]

Learn More

Pui fript cu muştar & Prosecco One & Only Millesimato 2016

Un spumant oarecum unic, în sensul că e făcut integral din struguri recoltaţi în 2016 (millesimato) şi doar de pe un singur plai (single vineyard). […]

Learn More