razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Dovlecei umpluţi cu brânză & Fume sec, Budureasca

Cine vrea să-şi diversifice dieta estivală va alege, cu siguranţă, reţeta cu dovlecei propusă de Costăchel. Cine vrea să adauge şi un supliment de emoţie va alege, fără îndoială, un Fume sec 2011 de la Budureasca. Acest cupaj în părţi egale de Sauvignon Blanc, Riesling Italian şi Pinot Grigio, lejer baricat (remarcabilă moderaţie!), este exact tipul de vin potrivit acestei minunate preparaţii de vară: uşor şi sec. Trebuie doar bine răcit şi turnat cu grijă în pahare… Culoarea este galbenă, cu note de alamă. Nasul, destul de complex, vine cu arome de caise, piersici din compot, nuci, ananas şi flori albe. Gustul debutează cu fructe tropicale coapte (banane, ananas) după care evoluează către pepene galben neaoş. Vinul are o aciditate moderată şi încearcă să ne seducă cu notele mieroase, puţin vanilate. Postgustul este scurt, citric, lăsând o senzaţie proaspătă si onctuoasă. Preţul de 38 de lei pentru o sticlă îl poziţionează în zona vinurilor de HoReCa cu un bun raport calitate-preţ.

Reţeta lui Costăchel | Dovlecei umpluţi cu brânză

Related articles

Paste cu dovlecei şi smântână & Punct alb 2011

Ştiu că poate îi voi contraria pe cititorii ceva mai tineri, dar trebuie să vă fac o mărturisire: nu mi-am petrecut copilăria în faţa unui […]

Learn More

Paste cu piept de pui & Terra Romana Chardonnay

Nu ştiu dacă v-am mai spus: nu mă dau în vânt după Chardonnay. “Lasă că-ţi trece” mi-a zis un prieten connaisseur şi mi-a recomandat să […]

Learn More
Nova Zagora Pinot Noir 2015, Edoardo Miroglio

Porc Mu-Shu & Pinot Noir 2015, Edoardo Miroglio

Un Pinot Noir bulgăresc, din regiunea Nova Zagora, tânăr şi zvăpăiat, cu o bună tipicitate. Vinul are note pregnante de baric, o bună aciditate şi […]

Learn More