Fileuri de peşte alb & Prosecco Extra Dry, Carpene Malvolti

Prosecco Superiore Extra Dry, Carpene Malvolti

Prosecco Superiore Extra Dry, Carpene Malvolti

Un spumant din regiunea italiană Conegliano Valdobbiadene are, de cele mai multe ori, toate atributele necesare pentru a se constitui într-un “exemplu de manual”. Este şi cazul acestui Prosecco de la Carpene Malvolti, obţinut din soiul local Glera, prin refermentare în tanc de inox, vinificat cu un rest de zahăr destul de consistent (16 grame/litru), bine compensat, însă, de o excelentă aciditate naturală. Culoarea vinului este galben deschis, cu o perlare abundentă, iar nasul, complex, vine cu senzaţii de fructe verzi, flori de iasomie şi petale de trandafir. Corpul este cremos, cu bule fine şi persistente şi alcool bine integrat. Gustul e intens, cu mere coapte, grapefruit roz şi coajă de pâine proaspătă. Postgustul, lung şi aromatic, lasă impresii dulci, de patiserie fină, alune prăjite şi note minerale. Un spumant versatil, potrivit pentru aperitive, peşte şi crustacee, dar şi pentru un desert lejer, cu fructe confiate sau cremă de brânză.

Fileuri de peşte alb cu sos de portocale şi măsline

Reţeta lui Costăchel | Fileuri de peşte alb cu sos de portocale şi măsline

3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Dacă ţi-a plăcut acest articol, « abonează-te la newsletter »
Înainte de a te abona, « vezi arhiva de corespondenţă »

 
Add Comment

Pin It on Pinterest