razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Terină cu ciuperci & Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi
Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi
Roma Rosso 2017, Poggio le Volpi

O combinaţie eclectică de Montepulciano, Syrah şi Cesanese (soi cultivat aproape exclusiv în regiunea Lazio), un cupaj supus unei foarte scurte maturări într-o combinaţie de baricuri şi butoaie mari de stejar. Rezultatul este un vin tânăr, ce reuneşte două calităţi aparent incompatibile: complexitate şi lejeritate. Culoarea este rubiniu închis, iar nasul este intens, cu cireşe negre, condimente şi note balsamice. Corpul este foarte suplu, cu o bună aciditate, taninuri bine finisate şi alcool perfect integrat. Gustul vine cu un amestec echilibrat de coacăze, mure şi prune, la care se adaugă, pe fundal, senzaţii de vanilie şi cacao. Postgustul, lung şi elegant, lasă impresii de fructe roşii şi o discretă astringenţă care te îmbie, degrabă, la încă un pahar. L-am încercat alături de terină cu ciuperci şi a fost dragoste la prima vedere.

Terină cu ciuperci
Reţeta lui Costăchel | Terină cu ciuperci
3.5

Evaluarea vinului

1 stea: 75-79 puncte (decent)
2 stele: 80-84 puncte (bun)
3 stele: 85-89 puncte (foarte bun)
4 stele: 90-94 puncte (excelent)
5 stele: 95-100 puncte (dumnezeiesc)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pin It on Pinterest