razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi cu usturoi şi sos de roşii & Caloian RheinRiesling

În ultimii ani, a început să apară şi la noi, din plantaţii tinere, Rieslingul de Rin. Considerat de către specialişti net superior Rieslingului Italian (foarte cultivat în România), Rheinrieslingul provine, după cum îi spune şi numele, de pe valea Rinului (Germania şi Alsacia). Vă veţi întreba de ce avem atât de puţin Riesling de Rin în podgoriile noastre? Poate fiindcă e “fragil” şi mai greu de cultivat, sau poate fiindcă dă producţii mici la hectar… Oricare ar fi cauza, în prezent lucrurile se schimbă şi Rieslingul de Rin revine la modă. Crama Oprişor s-a încadrat şi ea în această tendinţă, propunându-ne un RheinRiesling 2011 în gama Caloian. Haideţi să răcim bine vinul şi să-l turnăm în pahare. Culoarea este galben deschis, aproape translucid. Nasul are flori de tei, gutuie coaptă şi calcar ud. Gustul e sec cu o uşoară iluzie de dulce, aciditatea este moderată iar alcoolul (12.5%) stă bine ascuns în corpul plin al vinului. Predomină notele de caise, gutui, lime şi miere. Postgustul e lung, aromat, puţin dulceag, cu peltea de gutui, mango şi o mineralitate discretă. Preţul de 27 de lei pentru o sticlă este la fel de prietenos ca şi vinul!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu usturoi şi sos de roşii

Related articles

Paste cu vinete & Malgra Barbera d’Asti 2010

Azi ne întâlnim cu un vin italian din Piemonte, realizat 100% din soiul Barbera. Culoarea vinului este roşu închis cu bordură maronie. Nasul, complex, aduce […]

Learn More
Premium Sauvignon Blanc 2019, Villa Vinèa

Pâine umplută cu ciuperci & Premium Sauvignon Blanc 2019, Villa Vinèa

Notele ierboase, impresiile minerale şi o intensă aciditate sunt cele trei coordonate gustative ce guvernează acest vin. Realizat într-un stil discret şi elegant, fără accente […]

Learn More
Bodvár No. 8 Rosé 2018

Salată Boeuf & Bodvár No. 8 Rosé 2018

Un rozé de Provence, la fel de fin şi de sofisticat precum sticla în care este îmbuteliat. Un cupaj de Grenache, Cinsaut şi Syrah, cu […]

Learn More