razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Cartofi la cuptor cu ciuperci & Cocoş Chardonnay, Recaş

Cum suntem deja în a doua săptămână de post cred că reţetă de mai sus, prin simplitatea şi armonia ingredientelor, are darul de a ne mai abate gândul de la pofta de carne… Şi, ca să vă mai dau o mână de ajutor, la această reţetă, simplă în aparenţă, voi asocia un vin care nu pare nici el foarte complicat, cel puţin la prima vedere. Vom vorbi prin urmare de Cocoşul Chardonnay ediţia 2010, de la Cramele Recaş. Unii vor zice că nu s-ar potrivi la aşa o mâncare spartană de post un vin atât de sofisticat cum e Chardonnay-ul. Ţin să vă asigur însă că această asociere nu este câtuşi de puţin forţată deoarece Chardonnay-ul Cocoş seamănă cu orice vreţi dumneavoastră mai puţin cu un Chardonnay nu! Dar, chiar dacă nu are deloc tipicitate nu este deloc un vin de luat în uşor… Haideţi să-l turnăm în pahare şi vedem cu cine avem de-a face! Culoarea este galben-verzuie, tipică pentru un vin tânăr şi năbădăios. Nasul este undeva între floral şi fructat, adică pendulează între soc-vanilie şi grapefruit-banana. Gustul este foarte proaspăt cu gust intens citric şi ierbos care, dacă mai lăsăm vinul vre-o 10 minute în pahar, virează într-un registru dulce-fructat cu note migdalate. Postgustul este mediu lăsând o senzaţie dulce-acrisor-amăruie. Impresia generală este puţin contradictorie dar în acelaşi timp armonioasă: avem de-a face cu un amestec de arome şi gusturi perfect îmbinate şi rotunjite. Preţul unei sticle este de 30 de lei, iar concluzia ar fi următoarea: dacă nu vă doriţi neapărat un Chardonnay clasic atunci veţi fi încântaţi de acest vin!

Reţeta lui Costăchel | Cartofi la cuptor cu ciuperci şi usturoi

Related articles

Piept de pui umplut & Pinot Grigio, Rocca Ventosa

Costachel ne recomanda o reteta buna atat pentru o masa in familie cat si pentru una de sarbatoare. La fel va fi si vinul pe […]

Learn More
Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Salată niçoise & Première Rosé 2017, Château Pigoudet

Un roze “de manual”, din Grenache, Cinsault, Cabernet Sauvignon şi Syrah, produs pe domeniul Pigoudet din Aix-en-Provence, în sudul Franţei. Avem de-a face cu un […]

Learn More

Praz cu măsline & Livia Şarbă, Gîrboiu

Mâncarea de praz cu măsline propusă de Costăchel are două atuuri importante… În primul rând este o reţetă lejeră, care vine după o lungă perioadă […]

Learn More