razvan@paharnicul.ro | +40 744 588 570

Ciuperci cu smântână & Friulano, Livio Felluga

Vinul de azi provine din Friuli, zonă viticolă situată la poalele Alpilor austrieci, în nord-estul Italiei. N-ar trebui să ne mire faptul că în Friuli cel mai apreciat strugure local poartă numele de Friulano. Cunoscut şi sub denumirea de Sauvignonasse, acest soi dă vinuri proaspete, fructate şi cu o bună mineralitate. Această descriere se potriveşte ca o mănuşă chiar vinului de azi. Culoarea lui este galben pai, cu tentă verzuie iar nasul aduce piersici, mango şi soc. Corpul este rotund şi sprinţar, cu aromă de ananas, lime şi grapefruit. Aciditatea ridicată este, fără îndoială, unul din atuurile acestui vin. Postgustul este puţin dulceag, discret amărui, cu note de bazalt încins.

Reţeta lui Coastăchel | Ciuperci cu smântână

Related articles

Lasagna verde cu peşte şi nuci & Solo Quinta 2012

“Hartley Smithers did it again”… Nu ştiu de ce, dar ăsta e primul gând care mi-a venit în minte când am degustat ediţia 2012 a […]

Learn More
Cà Vittoria Appassimento Rosso Limited Edition 2019, Botter

Pulpă de porc la tavă & Cà Vittoria Appassimento Rosso 2019, Botter

Un Amarone la jumătate de preţ, vă tentează cumva? Şi nu e o ofertă specială, e pur şi simplu un Rosso din peninsula Salento (tocul […]

Learn More

Cartofi franţuzeşti & Rosa Mara 2016, Costaripa

În regiunea viticolă Valtenesi din Brescia, localnicii denumesc “chiaretto” acest roze obţinut obţinut prin metoda “a lacrima” din soiurile Groppello, Marzemino, Sangiovese şi Barbera. E […]

Learn More